Skip to content
:

Actueel

Op onze website printmedianieuws verzorgt Margreeth Colenbrander van onze partner Dienstencentrum de rubriek 'SOCIAAL'. Actuele juridische thema's, arbeidssituaties en arbeidsverhoudingen komen uitgebreid aan bod. Vanaf onze website printmediatriningen.nl, het meest actuele aanbod van onze trainingen in België en Nederland, verzorgd door het VIGC. Vraag je huidige of toekomstige werkgever naar de mogelijkheden. In Nederland worden de mogelijke subsidies verzorgd door het A&O Fonds Grafimediabranche. Ook in België bestaan diverse subsidies voor het volgen van opleidingen.

RSS Sociaal/juridisch vanaf printmedianieuws.nl

 • Onduidelijke tekst breekt werkgever op 10/10/2019
  SOCIAAL - Amortisatie. Wat betekent dat? Het woord amortisatie speelde de hoofdrol in een kwestie die recent werd voorgelegd aan de kantonrechter te Utrecht. Dat zat als volgt.
 • Meer rechten voor werknemers na faillissement 12/08/2019
  SOCIAAL - Er is een nieuwe wet in de maak: de Wet overgang van onderneming in faillissement (Wovo). Klinkt niet spannend, maar kan tot grote gevolgen leiden bij een doorstart of overname na faillissement. Wat gaat er veranderen?
 • Fatale kus 18/07/2019
  SOCIAAL - Wie kent hem niet, die wereldberoemde foto uit 1945. Op Times Square in New York kust een matroos, George Mendonsa, spontaan een verpleegster vol op de mond uit euforische vreugde over de afloop van de oorlog. Zij kennen elkaar niet. Een speling van het lot heeft hen samengebracht. En de fotograaf heeft op […]
 • Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ontrafeld 14/06/2019
  SOCIAAL - De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) was al door de Tweede kamer aangenomen en op 28 mei heeft ook de Eerste Kamer haar akkoord gegeven. De WAB treedt op 1 januari 2020 in werking. Wat verandert er en hoe kunt u zich daar op voorbereiden?
 • Ontslag wegens disfunctioneren, een onhaalbare zaak? 24/05/2019
  SOCIAAL - Sinds de invoering van nieuwe wettelijke regels rond ontslag in 2015, is een ontslag van een slecht presterende medewerker een stuk lastiger geworden dan voorheen. De rechter moet een soort ‘afvinklijstje’ langs voordat hij/zij de arbeidsovereenkomst kan ontbinden.
 • Hoe ver gaat aansprakelijkheid van werkgever? 08/04/2019
  SOCIAAL - Maandelijks neemt Margreeth Colenbrander van het Dienstencentrum een juridisch voorbeeld onder de loep. Dit keer over de grenzen van de aansprakelijkheid van de werkgever.
 • Slapend dienstverband wakker geschud? 21/02/2019
  SOCIAAL -Werkgevers moeten werknemers bij ontslag een transitievergoeding betalen. Ook als de arbeidsovereenkomst wordt opgezegd omdat de  werknemer twee jaar of langer ziek is. Dat wordt door veel werkgevers onredelijk gevonden. Ze hebben immers al twee jaar het loon doorbetaald. Daarom zeggen werkgevers de arbeidsovereenkomst met langdurig zieke werknemers vaak niet op. De werknemer werkt […]
 • Zo raak je 19 miljoen en je baan kwijt! 29/01/2019
  SOCIAAL - Wat zal de financieel directeur van een grote onderneming woest en gefrustreerd zijn geweest toen hij er achter kwam dat hij slachtoffer was geworden van professionele fraudeurs. Wat ging er aan vooraf?

RSS Onze actuele trainingen op printmediatrainingen.nl

 • Business Innovation Bootcamp
  BizzModell is een idee van Dharminder Biharie. Dharminder was werkzaam als International Business Development Manager bij Xerox. Met 3400 dagen ervaring in de Amerikaanse corporate en meer dan 10.000 conversaties, was het tijd voor verandering.
 • Introductie digitale druktechnieken
  De opleiding “digitaal printen” heeft tot doel een totaaloverzicht te geven van digitale printtechnologieën. De focus ligt hierbij op de werkingsprincipes, materialen, printkwaliteit en recyclage van digitaal drukwerk. Tijdens de opleiding krijg je antwoord op volgende vragen.
 • Introductie digitale druktechnieken
  De opleiding “digitaal printen” heeft tot doel een totaaloverzicht te geven van digitale printtechnologieën. De focus ligt hierbij op de werkingsprincipes, materialen, printkwaliteit en recyclage van digitaal drukwerk. Tijdens de opleiding krijg je antwoord op volgende vragen.
 • Meer resultaat uit je website halen
  In deze training wordt uw website een marketing tools in plaats van een uithangbord. U leert hoe uw website meer voor u gaat werken en uw marketing en verkoop beter ondersteunt.
 • Meer resultaat uit je website halen
  In deze training wordt uw website een marketing tools in plaats van een uithangbord. U leert hoe uw website meer voor u gaat werken en uw marketing en verkoop beter ondersteunt.
 • Workshop PDF Update
  PDF/X-4 heeft sinds 2016 heel wat nieuwigheden geïntroduceerd. Ook binnen de Ghent Workgroup werd er gewerkt aan specificaties die gebaseerd zijn op PDF/X-4.
 • Workshop kleur in een productieproces
  Tijdens deze workshop gaan we dieper in op het gebruik van kleur in een productieproces.
 • Kostprijsbewust produceren
  In deze training leer je de uurkostprijs opstellen van een kostenplaats zoals een prepressinstallatie, een pers of een afwerkingsmachine. Dit systeem is bruikbaar voor alle grafische bedrijven: prepress, offset, diepdruk en zeefdruk en andere productiemethodes.
 • Intro grafische technieken
  Deze training van één dag is een goede introductie in het complexe grafische productieproces, zeker voor mensen zonder grafische achtergrond of met een beperkte voorkennis. Voor grafisch geschoolden is het een goede opfrissing. 
 • Introductie in Online Print. Structuur, markten en trends
  In deze training gaan we de impact van e-commerce op de grafische industrie bekijken. Online Print of web-to-print bestaat al heel lang maar slechts recent wordt het gezien als een extra verkoopskanaal binnen het bestaande grafische bedrijf. Het is ook veel meer dan enkel (grafische) technologie!

Actualiteit is de basis van ons bestaan

Zonder onze eigen uitgeverij zouden we nooit zo op de hoogte van de branche kunnen, zoals nu het geval is. Met printmedianieuws en blokboek.com brengen we dagelijks het nieuws vanuit de branche in kaart met kort nieuws, actualiteiten, diepgang en analyses.

Scroll To Top