Actueel

Op onze website printmedianieuws verzorgt Margreeth Colenbrander van onze partner Dienstencentrum de rubriek 'SOCIAAL'. Actuele juridische thema's, arbeidssituaties en arbeidsverhoudingen komen uitgebreid aan bod. Vanaf onze website printmediatriningen.nl, het meest actuele aanbod van onze trainingen in België en Nederland, verzorgd door het VIGC. Vraag je huidige of toekomstige werkgever naar de mogelijkheden. In Nederland worden de mogelijke subsidies verzorgd door het A&O Fonds Grafimediabranche. Ook in België bestaan diverse subsidies voor het volgen van opleidingen.

RSS Sociaal/juridisch vanaf printmedianieuws.nl

 • Flinke kosten gemaakt voor niet bestaande klant 14/05/2020
  SOCIAAL - Een inbreker die zijn rijbewijs uit zijn zak laat vallen tijdens zijn ‘werkzaamheden’ zodat hij direct kan worden opgepakt, is natuurlijk niet snugger. Kan niet waar zijn denk je, maar het gebeurt echt . Onder het motto: ‘hoe dom kun je zijn’ valt ook de werknemer die dacht een luxe leventje te kunnen […]
 • Noodmaatregel NOW vervangt Werktijdverkorting 20/03/2020
  FINANCIEEL - De regeling Werktijdverkorting is op 17 maart 18.45 uur stopgezet als corona- maatregel. Er werd een ongekend groot beroep op de regeling gedaan. De aanvragen konden niet meer worden verwerkt en bovendien was de regeling niet bedoeld – en daarom ook niet geschikt – om een oplossing te bieden voor de ingrijpende gevolgen […]
 • Werktijdverkorting: de voorwaarden 16/03/2020
  SOCIAAL - In bijzondere situaties mogen bedrijven de werktijd van hun personeel verkorten. Bijvoorbeeld na een brand. Maar ook de uitbraak van het Coronavirus valt daaronder. Voor werknemers, voor wie de tijdelijke werkvermindering geldt, kan een WW-uitkering wegens werktijdverkorting worden geregeld. Een speciale partnerbijdrage van het Dienstencentrum.
 • Verborgen camera toegestaan? 13/02/2020
  SOCIAAL - Je hebt een bedrijf waar gebruikt gemaakt wordt van waardevolle materialen of waar kostbare spullen aanwezig zijn. En dan komt er een anonieme tip: er wordt gestolen door werknemers. Wat doe je dan?
 • WhatsApp bericht juridisch houdbaar? 24/12/2019
  SOCIAAL - Wanneer schrijven we nog een brief? WhatsApp en andere vormen van digitale communicatie maken dat we de postbode steeds minder zien. Is een bericht via WhatsApp ook juridisch houdbaar? En hoe zit het met de bewijskracht? Daarover boog een kantonrechter zich onlangs.
 • Dure uitglijder 04/12/2019
  SOCIAAL - Een banaan en uitglijden. Daar zijn vele grappen over gemaakt. Een directeur van een grote onderneming is onlangs ontslagen wegens een uitglijder. Die uitglijder hing samen met een banaan. En daar was niets grappigs aan. Het zat als volgt.
 • Kennis valt bij te schaven. Gedrag ook? 20/11/2019
  SOCIAAL - Beroepen veranderen snel. Neem de orderbegeleider. Die wordt in toenemende mate dé communicatieschakel tussen de klant en het bedrijf. Het uitwerken van opdrachten in technische specificaties voor de productie is belangrijk, maar nog belangrijker is het goed kunnen luisteren naar de klant.
 • Onduidelijke tekst breekt werkgever op 10/10/2019
  SOCIAAL - Amortisatie. Wat betekent dat? Het woord amortisatie speelde de hoofdrol in een kwestie die recent werd voorgelegd aan de kantonrechter te Utrecht. Dat zat als volgt.

RSS Onze actuele trainingen op printmediatrainingen.nl

 • Inkjet, Waar het écht om gaat.
  Digital Inkjet printing is vandaag binnen onze grafische industrie niet meer weg te denken. Het maken van een correcte keuze bij de aankoop van een inkjet systeem kan behoorlijk complex zijn. Met de juiste informatie is dit niet echter niet zo moeilijk. Om u hierbij te ondersteunen, organiseren we deze opleiding.
 • Workshop. PDF problemen detecteren/oplossen en vermijden
  Je weet wel wat een PDF is, maar het verwerken, controleren en aanpassen van deze PDF bezorgt je soms wel eens problemen. Tijdverlies, of nog erger slecht drukwerk, zijn het gevolg! In deze workshop gaan we aan de slag met voorbeelden vanuit de praktijk en lossen wij mogelijke problemen ook effectief op.
 • Kostprijsbewust produceren
  In deze training leer je de uurkostprijs opstellen van een kostenplaats zoals een prepressinstallatie, een pers of een afwerkingsmachine. Dit systeem is bruikbaar voor alle grafische bedrijven: prepress, offset, diepdruk en zeefdruk en andere productiemethodes.
 • Integratie van elektronica in Print
  Het doel van het integreren van elektronica in print zit hem er vooral in om het product slim te maken. Toegepast op verpakkingen wordt dit ‘smart packaging’, met innovatieve technologieën voor efficiëntere logistiek, meer interactie met de klant, verhoogde authenticiteit van het product, …
 • Packaging Unboxed. Technische en functionele vereisten
  Verpakkingen maken een groot deel uit van de wereldwijde omzet in de grafische industrie. Het is dan ook een groeisegment! Logisch dat heel wat grafische ondernemers de mogelijkheden van packaging onderzoeken. En ja, je kan echt wel extra omzet genereren in het verpakkingssegment maar weet dan wel dat je een heel andere markt betreedt die […]
 • Kleur in een productieproces
  Goed op elkaar afgestemde processen van een grafische workflow zijn de sleutel tot een juist kleurresultaat. Zowel in design, drukken als kwaliteitscontrole dienen juiste keuzes gemaakt te worden om tot een verkoopbaar eindresultaat te komen. Met een serie van 3 opleidingsmodules voorzien we in achtergrond, tools en toepassingen om tot meer voorspelbaarheid van kleur te […]
 • Introductie: Materiaalkennis voor product creatie
  Klanten van vandaag hebben specifieke eisen die we als grafisch bedrijf moeten waarmaken. Het aanbod grondstoffen wordt altijd uitgebreider en tegelijkertijd zijn er steeds meer uitdagingen, die heel uiteenlopend zijn, afhankelijk van de specifieke eindtoepassing van het drukwerk.
 • Waar gaan we heen? Markten, trends en cijfers.
  Peter Luit is als redacteur dagelijks bezig om technologische en business evoluties in onze markt op te volgen. In deze opleiding geeft hij een goed overzicht en inzicht in de algemene ontwikkelingen van de grafische sector. De inhoud omvat globale cijfers van de omzetontwikkelingen binnen de industrie in België, Nederland en globaal ook (ter vergelijking) […]
 • Intro grafische technieken
  Deze training van één dag is een goede introductie in het complexe grafische productieproces, zeker voor mensen zonder grafische achtergrond of met een beperkte voorkennis. Voor grafisch geschoolden is het een goede opfrissing.
 • Introductie in Industrie 4.0
  Het term “Industrie 4.0” wordt als aanduiding voor de volgende industriële revolutie. Na stoom, elektriciteit en computer duidt deze 4de revolutie op een samensmelting van de wereld van Internet met deze van industriële productie.

Actualiteit is de basis van ons bestaan

Zonder onze eigen uitgeverij zouden we nooit zo op de hoogte van de branche kunnen, zoals nu het geval is. Met printmedianieuws en blokboek.com brengen we dagelijks het nieuws vanuit de branche in kaart met kort nieuws, actualiteiten, diepgang en analyses.